fbpx

Öppet fjäll


Till anmälningsidan
Snabbnavigering

Öppet Fjäll 43 eller 26 km, riktar sig till de som under lugnare former vill uppleva Fjällmaratonlederna.

Vi fortsätter med den uppskattade “nya” bansträckningen från ifjol även 2020.

Det innebär en helt egen bansträckning för Öppet Fjäll med mer löpning på kalfjället över totalt fyra fjäll istället för huvudloppet KIA Fjällmaratons tre.

Du bestämmer själv vilken tid du vill starta på morgonen, utan den startrusning som huvudloppets stora startfält kan innebära.

Den öppna starttiden för Vålådalen och 43 km är 06.00 – 09.00

För de som väljer att starta i Nordbottnen för att genomföra 26 km av den vackra bansträckningen är den öppna starttiden 09:00 – 11:00.

Ett matutbud med lokal prägel kommer att serveras på de matstationer som finns längs leden samt i målområdet. Ta det lugnt för att maximera upplevelsen av Öppet Fjäll!

 

Framförallt riktar sig Öppet Fjäll till dig som vill få en upplevelserik dag på fjället, med god mat & dryck serverad längs leden.

Med den utökade starttiden ges möjlighet att mer eller mindre vandra sig igenom bansträckningen utan tidspress. Vi rekommenderar löpare som vill ta det lugnt/vandra att starta tidigt.

Självklart kan detta ses som ett alternativ för de som inte kan delta i KIA Fjällmaraton eller vill ta en formvässande genomkörare fem veckor innan huvudloppet.

 

 Öppet Fjäll ger 2 ITRA-poäng

 

 

 

Öppet Fjäll ger 4 STI-poäng

X