Öppet fjäll


Till anmälningsidan
Snabbnavigering

Lundhags Öppet Fjäll 43 eller 27 km, riktar sig till de som under lugnare former vill uppleva Fjällmaratonleden.


Du bestämmer själv vilken tid du vill starta på morgonen.

Den öppna starttiden för Vålådalen och 43 km är 06.00 – 09.00, utan den startrusning som huvudloppets stora startfält kan innebära.

För de som väljer att starta i Nordbottnen för att genomföra 27 km av den vackra bansträckningen är den öppna starttiden 09:00 – 11:00.

Ett utökat matutbud kommer att serveras på de matstationer som finns längs leden jämfört med KIA Fjällmaraton. Ta det lugnt för att maximera upplevelsen av Lundhags Öppet Fjäll!

Meny Lundhags Öppet Fjäll 2018

Ladda ned menyn här

Självklart kan detta ses som ett alternativ för de som inte kan delta i KIA Fjällmaraton eller vill ta en formvässande genomkörare fem veckor innan huvudloppet. Men framförallt riktar det sig till dig som vill få en upplevelserik dag på fjället, med god mat & dryck serverad längs leden. Med den utökade starttiden ges möjlighet att mer eller mindre vandra sig igenom bansträckningen utan tidspress. Vi rekommenderar löpare som vill ta det lugnt/vandra att starta tidigt.

Lundhags Öppet Fjäll innebär samma bana, full service med vätske och matstationer precis som på KIA Fjällmaraton. Full resultatservice i form av mellantider och sluttid, en säkerhetsorganisation runt arrangemanget samt det sedvanliga matutbudet i målfållan.

Lundhags Öppet Fjäll 43K ger 2 UTMB poäng.

X