Hoppa till innehåll

Information ang. Covid-19 situationen

Uppdatering 19:e maj: 
Öppet Fjäll är flyttat till 8:e augusti. Se inlägg https://fjallmaraton.se/nytt-datum-for-oppet-fjall/
För övriga lopp så inväntar vi vilka råd och restriktioner som kommer gälla över sommaren. Folkhälsomyndigheten har sagt att detta ska komma i slutet av maj, eller början av juni. Någon dag efter att dessa tillkännages så kommer vi ta beslut om hur det påverkar loppen.

Vi följer utvecklingen av corona-pandemin dagligen i hopp om att få positiva signaler om sommaren. Just nu så vet ingen hur läget kommer vara i sommar och det svar vi fått från Folkhälsomyndigheten (den 27:e apri) ang. om hur stor sannolikheten är att vi kommer kunna köra våra arrangemang är: “Allt beror på hur situationen utvecklar sig och i dagsläget är det omöjligt att säga hur det kommer att bli.”

När tar vi beslut?

Innan vi fattar beslut vill vi invänta Folkhälsomyndighetens rekommendationer för sommaren. Vi hoppas att du som är anmäld har tålamod att avvakta och att du fortsätter att hålla igång träningen på ett säkert sätt.

Vi kommer att senast den 22:a maj återkomma med en uppdaterad information.

Vad händer med anmälan om vi ställer in?

En stor del av anmälningsintäkterna går till ledutveckling och ledupprustning, samt alla förberedelser som görs under hela året för att möjliggöra att arrangemangen kan genomföras. I dagsläget så har vi fått in ca en tredjedel av våra förväntade intäkter, vilket gör att vi är i en situation där vi för tillfället bara har fått in pengar för att täcka de kostnader vi har under året bortsett från själva arrangemangen.

Skulle vi bli tvungna att ställa in alla arrangemang pga av yttre omständigheter som vi inte råder över kommer vi att få presentera en alternativ lösning till direkt återbetalning för att undvika att arrangemangen försvinner för gott. Flyttar vi fram alla anmälningarna till nästa år så kan det medföra att vi får problem att förbereda/genomföra även 2021 års arrangemang. 

Att flytta fram arrangemang till hösten fungerar inte heller. I det område vi springer i så har vi både rennäring, älgjakt och ripjakt att ta hänsyn till, vilket gör att vi inte som andra arrangörer kan skjuta på arrangemangen. Det enda arrangemang vi ser möjligt att flytta framåt i tiden är Öppet Fjäll.

Hur den slutliga lösningen ser ut, tar vi först beslut om när vi eventuellt har fått indikationer från Folkhälsomyndigheten att det är olämpligt att genomföra arrangemangen på utsatta datum. 

Sidan uppdaterad 2020-05-19