Fjällmaraton

SÖDRA ÅREFJÄLLEN

Snabbnavigering

Sedan den första upplagan av Fjällmaraton arrangerades 2005 med 60 deltagare har intresset för fjällöpning ökat enormt. 

Det deltagartak runt 1000 startande löpare som är satt för huvudloppet kommer, av hänsyn till terrängen och viljan att behålla en viss atmosfär kring arrangemanget, inte att ökas på sikt. Istället har vi försökt hitta en annan väg till att möjliggöra för fler att få uppleva löpning av den här karaktären genom att utöka AXA Fjällmaraton till en hel vecka.

AXA Fjällmaraton och Kvartsmaraton arrangeras 2016 lördagen den 6:e augusti.

Lördagen den 30:e juli fortsätter vi med succén med Halvmaratonbanan som byggdes inför 2015 års fjällmaratonvecka. I och med 2016 får loppet namnet Salomon 27K och blir huvudloppet helg 1.

Suunto Öppet Fjäll kommer som tidigare år att även det avgöras öppningshelgen lördagen den 30:e juli. Konceptet är detsamma med full service efter banan men med utspridd start och mindre folk på leden än under själva AXA Fjällmaraton.

Veckan mellan helgernas lopp kommer att fortsatt fyllas med aktiviteter kopplade till fjällöpning. Peak Performance Vertical K och Inov-8 sprinten kommer fortsatt förgylla tisdagen och torsdagen i Fjällmaratonveckan, men även onsdagen kommer att få ett eget lopp av kortare karaktär.

Vår ambition är att fortsätta leverera samma service och totalupplevelse som huvudloppet har stått för genom åren. Att delta i ett Fjällmaratonarrangemang ska ge mer än bara själva loppet, resultatlistan och sen åka hem.

Varmt välkomna till Jämtlandsfjällen i augusti!

PM 30/7

Nu finns ett detaljerat PM för helg 1 i Fjällmaratonveckan med loppen Salomon 27K & Suunto Öppet Fjäll. Ladda ned PM:et här. Välkomna till Södra Årefjällen nästa helg!  

Läs mer

Busstransfer

Busstransfer till start & efter målgång   Se senaste nyhetsbrevet för mer info om busstransfer i samband med Fjällmaratonveckan.  

Läs mer

AXA Fjällmaraton, en hel vecka med fjällöpning

Har du inte planerat semestern än är det bara att boka in en vecka i Jämtlandsfjällen i början av augusti. Programmet förutom de åtta loppen som erbjuds har börjat att fyllas på och kommer att få mycket mer innehåll fram tills det är dags. I år kommer flera partners vara på plats med testcenter. Testa…

Läs mer

30 platser extra till AXA Fjällmaraton

Efter att ha summerat avanmälningarna kan vi nu frigöra 30 startplatser ytterligare för huvudloppet AXA Fjällmaraton som varit fullanmält under en längre period. Anmälan öppnas upp igen imorgon fredag kl. 18.00 Förhoppningsvis möjliggör detta för alla er som bestämt er på senare tid att nu kunna anmäla er till just detta lopp. Vi hoppas på en…

Läs mer

Fjällmaratonläger 2016

Till sommaren, den 10-12 juni, vill vi erbjuda er löpare den optimala förberedelsen inför en eventuell start i något av våra lopp.  Grundtanken är att alla skall känna sig välkomna och få anpassad vägledning oavsett ambitionsnivå; förstagångslöpare på fjället, vanlig motionär eller elitmotionär med tydlig målbild. Ledare på lägret kommer att vara toppnamn inom svensk fjällöpning, intressanta…

Läs mer

salomon 27K & Suunto Öppet Fjäll

Salomon och Suunto blir nya partners i Fjällmaratonsammanhang inför veckan 2016.   Salomon blir värd för huvudloppet helg 1, tidigare Halvmaraton, numera Salomon 27K. Ett loppnamn som vi hoppas ska ge en rättvisare bild av loppets längd framförallt. Det blir funktions-t-shirts från Salomon till alla startande i loppet plus en hel del priser som kommer att…

Läs mer