Snabbnavigering

KIA Fjällmaraton

EN HEL VECKA MED FJÄLLUPPLEVELSER 

Det deltagartak runt 1000 löpare på startlinjen som är satt för huvudloppet kommer, av hänsyn till terrängen och viljan att behålla en viss atmosfär kring arrangemanget, inte att ökas på sikt. Istället har vi försökt hitta en annan väg till att möjliggöra för fler att få uppleva löpning av den här karaktären genom att utöka konceptet KIA Fjällmaraton Årefjällen till en hel vecka med totalt åtta lopp.

Huvudloppet KIA Fjällmaraton och Kvartsmaraton arrangeras 2019 lördagen den 3:e augusti.

Veckan inleds lördagen den 27:e juli med en fortsättning av succén Salomon 27K. För att bredda dagen lanserades 2017 nyheten Välliste Runt, 13,5 km som fortsätter även 2019.

Veckan mellan helgernas lopp kommer att fortsatt fyllas med aktiviteter kopplade till fjällöpning. Peak Performance Vertical K, Copper Trail 7K och SWIX Sprinten ger kalendern innehåll tisdag till torsdag under veckan.

Lundhags Öppet Fjäll har flyttats ut ur veckan till den 29:e juni och ligger alltså 5 veckor före huvudloppet. Grundkonceptet är detsamma med bra service efter banan men med utspridd start och mindre folk på leden än under själva KIA Fjällmaraton, loppet kan ses som en perfekt genomkörare inför sommarens senare mål.

 

Vår ambition är att fortsätta leverera samma service och totalupplevelse som huvudloppet har stått för genom åren. Att delta i ett Fjällmaratonarrangemang ska ge mer än bara själva loppet, resultatlistan och sen åka hem.

Varmt välkomna till Jämtlandsfjällen sommaren 2019!

Rabatt vid flera lopp

Rabatt vid anmälan till flera lopp En ökad andel löpare vill förlänga sin vistelse under KIA Fjällmaraton Årefjällen och delta i fler än bara ett lopp. Därför har vi tagit fram ett rabattsystem för att göra det lite mer ekonomiskt hållbart att anmäla sig till flera lopp. Är du intresserad av att springa flera lopp…

Läs mer

Fjällmaraton 2019

Det blir en fortsättning även 2019 med tre koncepten, Lundhags Öppet Fjäll, KIA Fjällmaraton Årefjällen och Buff Bydaslfjällen.  2019 års stora nyhet blir Tour de Fjällmaraton under KIA Fjällmaraton Årefjällen, som innebär ett etapplopp på totalt 90 km fördelat på 6 etapper under Fjällmaratonveckan. Missa inte att bli en del av löparfesten KIA Fjällmaraton Årefjällen…

Läs mer

KIA Fjällmaraton 43K

 Vår ambition från start med Fjällmaraton var att bjuda på en ny Jämtländsk fjällupplevelse med nya vyer varje år och som innebar en rejäl fysisk utmaning.   Ambitionen med nya banor med jämna mellanrum frångicks av olika anledningar, dels av praktiska skäl; det krävs bland annat en hel del arbete för att ta fram ett nytt…

Läs mer

X