Fjällmaraton

ÅREFJÄLLEN

Snabbnavigering

Sedan den första upplagan av Fjällmaraton arrangerades 2005 med 60 deltagare har intresset för fjällöpning ökat enormt. 

Det deltagartak runt 1000 startande löpare som är satt för huvudloppet kommer, av hänsyn till terrängen och viljan att behålla en viss atmosfär kring arrangemanget, inte att ökas på sikt. Istället har vi försökt hitta en annan väg till att möjliggöra för fler att få uppleva löpning av den här karaktären genom att utöka konceptet till Fjällmaratonveckan, en hel vecka med totalt åtta lopp.

Huvudloppet Fjällmaraton och Kvartsmaraton arrangeras 2017 lördagen den 5:e augusti.

Veckan inleds lördagen den 29:e juli med en fortsättning av succén med Salomon 27K. För att bredda dagen lanseras 2017 nyheten Välliste Runt, 13,5 km.

Veckan mellan helgernas lopp kommer att fortsatt fyllas med aktiviteter kopplade till fjällöpning. Peak Performance Vertical K, Vivobareffot off trail race och Inov-8 sprinten kommer fortsatt förgylla tisdag till torsdag i Fjällmaratonveckan.

Öppet Fjäll kommer att få ett delvis nytt upplägg inför 2017. Grundkonceptet är detsamma med bra service efter banan men med utspridd start och mindre folk på leden än under själva Fjällmaraton, men loppet förläggs tidigare på sommaren den 1:a juli.

 

Vår ambition är att fortsätta leverera samma service och totalupplevelse som huvudloppet har stått för genom åren. Att delta i ett Fjällmaratonarrangemang ska ge mer än bara själva loppet, resultatlistan och sen åka hem.

Varmt välkomna till Jämtlandsfjällen sommaren 2017!

Fjällmaraton 2017

Missa inte att bli en del av Fjällmaratonveckan 2017. Datum för veckan är satt till 29:e juli - 5 augusti 2017 och anmälan till de flesta loppen har öppnat.   Datum för Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen 2017 blir lördagen den 19:e augusti.

Läs mer

Tack till er alla!

Vilken vecka det har varit! Tack till alla deltagare, partners och funktionärer som gjorde Fjällkmaratonveckan 2016 till det den blev.

Läs mer

Vivobarefoot off trail race

Missa inte dagens och kvällens aktiviteter uppe i Trillevallen! Vivobarefoot bjuder på möjligheter till tidsträning på kvällens bana under dagen med chiptidtagning fram till 17:00. Testcenter finns på plats. Kvällens lopp startar 18:00 Förutom hederspriser till segrande herr & dam finns följande specialpriser. King and Queen of the mountain (spurtpris på toppen av första stigningen) most…

Läs mer

Dela ditt Fjällmaratonlopp LIVE

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt lopp. I år erbjuder vi alla deltagare möjligheten att gratis prova RaceONE, en ny app som ger dig möjlighet till LIVE-tracking under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet. Så här gör…

Läs mer

PM 6/8

Nu finns ett detaljerat PM för helg 2 i Fjällmaratonveckan med loppen AXA Fjällmaraton & Kvartsmaraton. Ladda ned PM:et här. Välkomna till Södra Årefjällen nästa helg!  

Läs mer

Busstransfer till start

Busstransfer till start & efter målgång   Se tidigare nyhetsbrev för mer info om busstransfer i samband med Fjällmaratonveckan. Observera att i år är det förbokning av busstransfer till start som gäller, för att vi ska kunna planera körningarna efter behovet bättre.  

Läs mer