Snabbnavigering

KIA Fjällmaraton

EN HEL VECKA MED FJÄLLUPPLEVELSER 

KIA fjm kalender bild

Det deltagartak runt 1100 startande löpare som är satt för huvudloppet kommer, av hänsyn till terrängen och viljan att behålla en viss atmosfär kring arrangemanget, inte att ökas på sikt. Istället har vi försökt hitta en annan väg till att möjliggöra för fler att få uppleva löpning av den här karaktären genom att utöka konceptet KIA Fjällmaraton Årefjällen till en hel vecka med totalt åtta lopp.

Huvudloppet KIA Fjällmaraton och Kvartsmaraton arrangeras 2017 lördagen den 5:e augusti.

Veckan inleds lördagen den 29:e juli med en fortsättning av succén med Salomon 27K. För att bredda dagen lanseras 2017 nyheten Välliste Runt, 13,5 km.

Veckan mellan helgernas lopp kommer att fortsatt fyllas med aktiviteter kopplade till fjällöpning. Peak Performance Vertical K, Copper Trail 7K och Inov-8 sprinten ger kalendern innehåll tisdag till torsdag under veckan.

Öppet Fjäll kommer att få ett delvis nytt upplägg inför 2017. Grundkonceptet är detsamma med bra service efter banan men med utspridd start och mindre folk på leden än under själva KIA Fjällmaraton, men loppet förläggs tidigare på sommaren den 1:a juli.

 

Vår ambition är att fortsätta leverera samma service och totalupplevelse som huvudloppet har stått för genom åren. Att delta i ett Fjällmaratonarrangemang ska ge mer än bara själva loppet, resultatlistan och sen åka hem.

Varmt välkomna till Jämtlandsfjällen sommaren 2017!

Fjällmaraton 2017

Missa inte att bli en del av KIA Fjällmaraton Årefjällen 29 juli - 5 augusti 2017.   Datum för Buff Bydalsfjällen 2017 blir lördagen den 19:e augusti.

Läs mer

Tack till er alla!

Vilken vecka det har varit! Tack till alla deltagare, partners och funktionärer som gjorde Fjällkmaratonveckan 2016 till det den blev.

Läs mer

Dela ditt Fjällmaratonlopp LIVE

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt lopp. I år erbjuder vi alla deltagare möjligheten att gratis prova RaceONE, en ny app som ger dig möjlighet till LIVE-tracking under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet. Så här gör…

Läs mer

PM 6/8

Nu finns ett detaljerat PM för helg 2 i Fjällmaratonveckan med loppen AXA Fjällmaraton & Kvartsmaraton. Ladda ned PM:et här. Välkomna till Södra Årefjällen nästa helg!  

Läs mer

Busstransfer till start

Busstransfer till start & efter målgång   Se tidigare nyhetsbrev för mer info om busstransfer i samband med Fjällmaratonveckan. Observera att i år är det förbokning av busstransfer till start som gäller, för att vi ska kunna planera körningarna efter behovet bättre.  

Läs mer

AXA Fjällmaraton, en hel vecka med fjällöpning

Har du inte planerat semestern än är det bara att boka in en vecka i Jämtlandsfjällen i början av augusti. Programmet förutom de åtta loppen som erbjuds har börjat att fyllas på och kommer att få mycket mer innehåll fram tills det är dags. I år kommer flera partners vara på plats med testcenter. Testa…

Läs mer