Distans

13 km

Datum

2021-06-25

till

2021-08-29

Startposition

Edsåsdalen

Höjdmeter

600 m

Starttid

-

-

Målposition

Trillevallen

Kvartsmaraton har blivit en uppskattad klassiker som genom åren avrundat Fjällmaratonveckan tillsammans med huvudloppet KIA Fjällmaraton. I och med det nya målområdet i Ottsjö försvinner loppet avslutningshelgen Fjällmaratonveckan och ersätts med Ottsjö 12K.

MEN, leden är för fin för att inte fortsatt hålla igång med ett lopp i dess ära.

I och med 2021 så kommer Kvartsmaraton ingå som en av fem bansträckningar som kan springas ”valfri dag” alltså en av fem leder med permanent banmarkering och tidtagningsutrustning från midsommarhelgen fram till älgjaktens uppstart i slutet av augusti.

Dessutom lär bansträckningen dyka upp som framtida etapper i Tour de Fjällmaraton.

För er som springer Kvartsmaraton ”valfri dag” blir det utlottningspriser efter avslutad säsong bland de som fullföljt leden på tid under sommaren.

Från starten i Edsåsdalen tar sig deltagarna längs den ”gamla” Fjällmaratonleden upp mot kalfjället och via passet mellan Skalknippen och Välliste tas löparen vidare runt Vällistes topp för att sedan avsluta ner mot det hägrande målet i Trillevallen.

Med sina 12 km och 550 höjdmeters stigning är Kvartsmaraton en trevlig utmaning och det perfekta första steget i en långsiktig trappa mot slutmålet att en dag kanske testa Salomon 27K eller KIA Fjällmaraton.

Banbeskrivning

OBS alla bansträckningar är endast preliminära fram tills dess att slutliga beslut inkommit från Länsstyrelsen samt privata markägare.

Karta Kvartsmaraton