FJÄLLMARATON - VALFRI DAG

Fjällmaraton Valfri dag

Valfri dag är en en möjlighet att uppleva våra vackra bansträckningar och delta i några av Fjällmaraton-loppen när det passar er bäst under sommaren. Det är en fullvärdig fjällupplevelse på tydligt markerade och vackra leder. Dessutom är du genom ditt deltagande med och stöttar underhåll av leder och stigar.

Banorna och anmälan kommer öppnas när lederna det torkat upp efter vintern.

Banorna du kan springa är

Vad ingår

Valfri dag innebär att du springer med nummerlapp och får din tid registrerad och hamnar i en resultatlista för respektive lopp där du kan jämföra dig med andra som deltagit på samma bana. Vissa lopp ger även medalj och t-shirt vid fullföljande. 

Till samtliga lopp ingår karta, nummerlapp, tidtagningschip, dryckeskåsa, en U-bar från Umara samt en voucher med erbjudanden från våra lokala partners i startkitet.

Se i matrisen nedan vad som ingår i de olika loppen.

Lopp

Pris

Anmälan

Anmälan öppnar när lederna är upptorkade efter vintern,
troligtvis i mitten av juni.

SÅ HÄR FUNKAR DET - VALFRI DAG

  1. Skicka ett sms till säkerhetstelefonen 070-243 81 25 med info om vilken bana du ska springa innan du stämplar in för startregistrering
  2. Stämpla in din SportIdent stickan i dosan på startstolpen för ditt lopp. En kort ljudsignal bekräftar att tiden är startad.
  1. Stämpla vid de mellantider som finns på respektive lopp
  1. Efter avslutat lopp stämpla ut i tidsdosan på målstolpen och din tid är registrerad
  1. Skicka ett sms till säkerhetstelefon 070-243 81 25 att du är nere från fjället oavsett om du brutit eller gått i mål. Det är en säkerhetsåtgärd och vi kommer ringa upp alla som inte meddelat att de är säkra. 
  2. Lämna in tid-chippet på Fjällmaratoncentret i Ottsjö – samtidigt kan du hämta du passa på att hämta ut medalj och t-shirt om du sprungit Fjällmaraton 45K, Salomon 27K eller Ottsjö 12K. 
  3. Går du i mål i Trillevallen eller är Fjällmaratoncentret obemannat så lägg chippet i plastpåsen som finns i startkitet – märk tydligt på påse namn, lopp och datum för löpning, stoppa sen påsen med chippet i brevlådan märkt – Valfri dag.
  1. Se din tid på resultatlistan när ditt chip lästs av samma dag http://resultat.fjallmaraton.se.

Ha en fin tur på fjället!