Distance

8 km

Altimeter

200 m

Date

2020-07-24

to

2020-08-01

Start time
-
-
Start position

Fjällmaratoncentret i Ottsjö

Finish position

Fjällmaratoncentret i Ottsjö

Onsdagens lopp, tidigare Copper Trail 7K ersätts sommaren 2020 med ett helt nytt upplägg med en vacker slingrande bansträckning i Södra Årefjällens pärla, Ottsjö by.

På grund av Covid-19 pandemin blir tidigare års folkfestupplägg på Åre torg omöjligt att genomföra. Därför har vi valt att ta fram en vacker byslinga genom Ottsjö och erbjuda deltagare transferlösning från Åre torg till Ottsjö valfri dag under hela Fjällmaratonveckan för att genomföra ”sitt” lopp på den permanenta tidtagningsutrustning som finns längs leden.

Det bli alltså en resultatlista som vanligt med web-sänd prisutlottning på söndagen där alla deltagare som fullföljt hela leden under veckan deltar i utlottningen av prisbordet.

Loppet innebär en fortsatt satsning på att bredda fjällöpningen och locka nya deltagare att prova på sporten. Tillsammans med våra partners Överbygg, Ottsjö, Vivobarefoot och KIA laddar vi på med en rejäl morot att ställa sig på startlinjen. Alla som fullföljer loppet under veckan är nämligen med i utlottningen av en bil.

 

 

LOPPET

Det blir en ny mer “familjevänlig” bansträckningen. Start och mål vid Fjällmaratoncentret i Ottsjö med en inte alltför tekniskt krävande stig/led på drygt 8 km och en total stigning på ca 200 höjdmeter.

Individuell start valfri dag mellan 24 juli och 1 augusti kl 10:00 – 20:00 efter uthämtning av tidchip och nummerlappar i Fjällmaratoncentret vid start och målplatsen.

 

PRISER

Alla priser inklusive bilen kommer att lottas ut bland fullföljande deltagare. Endast hederspriser till snabbaste tid bland damer respektive herrar delas ut i övrigt.

Förutom bilen blir det en hel del andra intressanta priser från våra partners.

Vivobarefoot är på plats under hela veckan med sitt testcenter.

Varmt välkomna till en manifestation för löpning i dess rätta element!