Välliste Runt


Till anmälningsidan
Snabbnavigering

VÄLLISTE RUNT 13,5 km 550 höjdmeter

Välliste Runt  är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla maratondistansen eller Salomon 27K´s tuffa bansträckning.

Med sina 13,5 km och 550 höjdmeters stigning är Välliste Runt ändå en rejäl utmaning och det perfekta första steget i en långsiktig trappa mot slutmålet att en dag kanske testa Salomon 27K, KIA Fjällmaraton eller Öppet Fjäll.

Från starten i Trillevallen tar sig deltagarna längs en återskapad gammal fäbodled upp till Ytterstvallens fäbodvall där vätske & matstationen bjuder på skön inramning. Därefter följer sträckningen Fjällmaratonleden upp mot kalfjället och sedan via passet mellan Skalknippen och Välliste tas löparen vidare upp över Vällistes topp för att sedan avsluta ner mot det hägrande målet i Trillevallen.

Start vid Fjällmaratons målområde framför Trillevallens Högfjällshotell kl. 12:00

 

Spring med ditt barn

En ökad andel löpare vill springa med sina barn på de kortare distanserna under Fjällmaratonveckan. Vi har därför tagit fram en möjlighet att anmäla en vuxen plus ett barn för endast 200 kr extra på den ordinarie startavgiften.

Om ditt barn är mellan 10 och 14 år, skicka ett mail till info@fjallmaraton.se för att erhålla en rabattkod.

CC2_1361

Åldersgränsen för Välliste Runt och Kvartsmaraton är normalt 14 år, men vi har tidigare infört en möjlighet för 10-14 åringar att springa med medlöpare i form av förälder eller annan anhörig.

Kravet är att medlöparen har kontakt med barnet under hela loppet.

 

 

Välliste Runt ger 1 STI-poäng

 

X