Snabbnavigering

Loppen

29 juni

Lundhags Öppet Fjäll 43 km & 2100 eller 27 km & 1400 höjdmeter, riktar sig till er som vill testa på KIA Fjällmaratonbanan under lugnare former.

Här ges möjlighet att starta lite tidigare på morgonen. Du bestämmer själv vilken tid du vill starta på tävlingsdagen utan den startrusning som ett större startfält innebär.

27 juli

Salomon 27K,  27 km & 1150 höjdmeter, riktar sig till alla dem som tvekat inför utmaningen att springa den fulla maratondistansen i den krävande terräng som fjället innebär.

Samtidigt blir Salomon 27K så pass lång och tuff att den fungerar som en fullvärdig utmaning till de som inte har möjlighet att delta i huvudloppet KIA Fjällmaraton.

27 juli

Välliste Runt är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla  maratondistansen eller Salomon 27K´s tuffa bansträckning.

Med sina 13,5 km och 550 höjdmeter bjuder banan på en perfekt instegsupplevelse inför framtida längre lopp i fjällterräng.

28 Juli

Söndagen den 29 juli är det dags för femte upplagan. Förra årets succé lockade 250 barn till startlinjen i Lundhags Minimaraton!

2 klasser:
0-6 år: ca. 800 meter
7 och uppåt: ca. 1500 meter

29 juli

FJÄLLFYSIKEN OBSTACLE COURSE 

Kul inslag från entusiasten Jack Ottendal i Ottsjö med ett nytt koncept under Fjällmaratonveckan 2017. 1500 m terränghinderbana med naturliga och byggda hinder. Kval 17:00 och finalheat 19:00 vid Fjällfysikens anläggning i Ottsjö.

Mer info om loppet  här..

30 juli

ppverticalk_horizontal_larger_neg@3x
Inför 2018 finns tiderna och rekorden att slå från de tre tidigare årens lopp. Prestigekampen om Åreskutans topp och tiden upp till den är det som är i fokus när fjärde upplagan av Peak Performance Vertical K skall avgöras.

Fjällmaratonveckan gör ett gästspel inne i centrala Åre och bjuder på show av hög klass med delar av världseliten på plats. Från Torget till Åreskutans topp innebär drygt 1000 vertikala höjdmeter. Mer info ppverticalk.se

31 juli

copperhill_coppertrail_neg

–  Vinn en bil!
Onsdagens nya lopp, Copper Trail 7K innebär en satsning på att bredda fjällöpningen och locka nya deltagare att prova på sporten. Tillsammans med våra partners Copper Hill och KIA laddar vi på med en rejäl morot att ställa sig på startlinjen. Alla som fullföljer loppet under onsdagskvällen är nämligen med i utlottningen av en bil i form av en KIA Picanto.

1 augusti

Är snabbhet och explosivitet din styrka, missa inte 2018 års fjärdje upplaga av publiksuccén Swix Sprinten. Snabbaste dam- och herrsprintare i finalheaten belönas med 3000:- och evig ära. Samma koncept som längdskidåkningens sprintar med kval och påföljande utslagsheat.

3 Augusti

KIA Fjällmaraton 43 km & 2100 höjdmeter, är ett årligt återkommande maraton i fjällmiljö.

Fjortonde upplagan av KIA Fjällmaraton innebär en upprepning av den “nya” bansträckningen från 2015 med helt nya vyer trots att större delen av banan går på samma led som tidigare års lopp. Bansträckningen tar deltagarna från Vålådalen över tre fjäll, Ottfjället, Hållfjället och det avslutande Välliste ner till målet vid Trillevallen.

Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och tekniska partier. De 43 km och 2100 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttider långt över lopp med liknande distans.

3 Augusti

Ulvang Kvartsmaraton är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla maratondistansen.

Med sina 13 km och 600 höjdmeter bjuder banan på en perfekt instegsupplevelse inför framtida längre lopp i fjällterräng.

X