Kvartsmaraton


Till anmälningsidan
Snabbnavigering

KVARTSMARATON 13,5 km 600 höjdmeter

Kvartsmaraton  är ett alternativ för dem som vill uppleva en vacker och minnesvärd bana i fjällterräng, utan att behöva ge sig i kast med den fulla maratondistansen.

Med sina 13,5 km och 600 höjdmeters stigning är Kvartsmaraton ändå en rejäl utmaning och det perfekta första steget i en långsiktig trappa mot slutmålet att en dag kanske testa Salomon 27K, KIA Fjällmaraton eller Lundhags Öppet Fjäll.

Från starten vid Köja i Edsådalen tar sig deltagarna upp den gamla Fjällmaratonleden via Skalknippen och de fantastiska vyerna vidare runt Vällistes topp för att sedan avsluta ner mot det hägrande målet i Trillevallen.

Start i Edsåsdalen kl. 10:00

 

Spring med ditt barn

En ökad andel löpare vill springa med sina barn på de kortare distanserna under Fjällmaratonveckan. Vi har därför tagit fram en möjlighet att anmäla en vuxen plus ett barn för endast 200 kr extra på den ordinarie startavgiften.

Om ditt barn är mellan 10 och 14 år, skicka ett mail till info@fjallmaraton.se för att erhålla en rabattkod.

CC2_1361

Åldersgränsen för Kvartsmaraton och Välliste Runt är normalt 14 år, men vi har tidigare infört en möjlighet för 10-14 åringar att springa med medlöpare i form av förälder eller annan anhörig.

Kravet är att medlöparen har kontakt med barnet under hela loppet.

 

 

Kvartsmaraton ger 1 STI-poäng

X