Snabbnavigering

salomon 27K & Suunto Öppet Fjäll

Salomon och Suunto blir nya partners i Fjällmaratonsammanhang inför veckan 2016.

 

Salomon_27K_logo_white_2

höjdprofil_halvmaraton

Salomon blir värd för huvudloppet helg 1, tidigare Halvmaraton, numera Salomon 27K. Ett loppnamn som vi hoppas ska ge en rättvisare bild av loppets längd framförallt.

Det blir funktions-t-shirts från Salomon till alla startande i loppet plus en hel del priser som kommer att lottas ut.

Hederspriser till topp tre i dam & herrklassen samt bästa dam & herr i U23, våra framtida stjärnor inom sporten.

Salomon kommer att vara på plats hela veckan med ett testcenter där ni kan hårdtesta både skor och löparsäckar en vända i terrängen de är gjorda för.

Salomon 27K innebär samma bana som förra årets nya Halvmaraton och tar deltagaren från starten i Ottsjö över tre fjäll, Hållfjället, Grofjället och Välliste, till målet i Trillevallen.

Det blir en löpning längs den fina stig som numera finns, skapad av deltagarna i 2015 års Halvmaraton, genom sin löpning på den nydragna led som till stora delar var obanad terräng premiäråret.

 

sunnto-oppet-fjall

höjdprofil_axa

Samma koncept liksom tidigare år med möjlighet till att springa hela AXA Fjällmaratonbanan med full dricka- och matservice, men utan startrusningen som huvudloppet medför. Valfri starttid mellan 07.00 och 09.00 med tidtagning med alla mellantider och sluttid liksom huvudloppet.

Suunto kommer tillsammans med Salomon vara på plats under veckan med nya produkter för test.

Bland de 200 först anmälda till Suunto Öppet Fjäll kommer en av deras senaste toppmodeller att lottas ut.

 

 

Fjällmaraton 2018

Missa inte att bli en del av KIA Fjällmaraton Årefjällen 28 juli - 4 augusti 2018. Anmälan för loppen KIA Fjällmaraton, Salomon 27K, Välliste Runt samt Ulvang Kvartsmaraton öppnar söndagen den 27:e augusti. Datum för Buff Bydalsfjällen 2018 blir lördagen den 18:e augusti. Fjällmaratonsommaren inleds dock redan den 30:e juni med Lundhags Öppet Fjäll. Missa inte…

Läs mer

Buff Bydalsfjällen 19 aug

Till helgen avgörs fjärde upplagan av Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen med sina två banalternativ Buff 50K & 22K PM inför helgens lopp Boka busstransfer från tåg/flyg Östersund här   Välkomna till Bydalsfjällen i helgen som deltagare eller publik!   Filmen från 2016 års arrangemang:

Läs mer

Ida Nilsson & Andreas Svanebo

5 aug – KIA Fjällmaraton och Ulvang Kvartsmaraton Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Han gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som…

Läs mer

PM Copper trail 7k

Dagens och kvällens fokus ligger på centrala Åre med loppet Copper Trail 7K på programmet. Delta i loppet och ha chansen att vinna en bil! Tillsammans med våra partners Copperhill Mountain lodge, Vivo Barefoot och KIA välkomnar vi er till en aktivitetsdag med fjällöpning i fokus. 12:00 Infoboden på Åre Torg öppnar för frågor och…

Läs mer

Emelie & Petter inledde veckan

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 inleddes den 29 augusti, med Salomon 27K och årets nyhet Välliste Runt. Fantastiskt väder, laddade deltagare och engagerad publik skapade goda förutsättningar till den folkfest dagen blev. Salomon 27K ger de drygt 500 deltagarna en upplevelse över tre fjälltoppar och 1150 höjdmeter som ska avverkas innan målet nås i Trillevallen. Bansträckningen…

Läs mer