Snabbnavigering

Peak Performance Vertical K

Det sägs att det som inte är under utveckling är under avveckling. Fjällmaraton är sedan 11 år tillbaka i ständig utveckling. Tidigare Ottfjället upp ersattes i år av Peak Performance Vertical K, från Åre Torg till Åreskutans topp. Inte den enklaste vägen utan en rejält utmanande bana. Luca Cagnati och Emmie Collinge var snabbast upp i respektive klass.

Vid 18.00-tiden igår onsdag var Åre torg fyllt av löpare, åskådare, nyfikna och förväntansfulla. Strax innan dess hade korta klassen, 500 höjdmeter upp till Hummelstugan, stuckit iväg. Det är en rejäl utmaning det med och bra prestationer där också, men det var den långa klassen som lockade det stora startfältet. Ett startfält med många starka längdåkare, skidskyttar, skidalpinister och förstås löpare. Extra nyfikenhet fanns kring två nyanlända italienare med fina meriter, den yngre Luca Cagnati, Team Dynafit och den mer rutinerade Emanuele Manzi, Gs Fostrale Team La Sportiva.

När starten gick var det ändå som vanligt – Anders Kleist, IK Akele, längst fram. Det är bara att imponeras. De båda italienarna tassade med i bakgrunden. Bland damerna var det också som det brukar, Emmie Collinge längst fram. Bara att låta sig imponeras.

Kleist fick till slut ge sig mot Luca Cagnati som tryckte på rejält efter cirka 700 höjdmeter. Emmie Collinge höll sin ledande position hela vägen upp till toppen.

Luca Cagnati såg lite frusen ut när han kom ner till torget efter tävlingen, men han var nöjd:

Cagnati gillade tävlingen:

Landsmannen Emanuele Manzi kom trea. Han såg lite kall ut han med, men var nöjd med dagen:

Att sommaren i Jämtland är lite annorlunda sett till sommaren i Italien var inget de båda italienarna såg som något negativt:

 

Så var det med det.

Anmäl dig före årsskiftet för lägre avgift

Har du redan bestämt dig för vilka lopp du ska springa 2018, passa på att anmäla dig innan höjningen den 1:a januari. Nytt för 2018 är att startplatser kan överlåtas mot en avgift. Vår tidigare modell med avanmälan och återköp vid eventuellt fullanmälda lopp har alltså skrotats. För att sälja/överlåta din startplats: 1. Logga in…

Läs mer

Rabatt vid flera lopp

Rabatt vid anmälan till flera lopp En ökad andel löpare vill förlänga sin vistelse under KIA Fjällmaraton Årefjällen och delta i fler än bara ett lopp. Därför har vi tagit fram ett rabattsystem för att göra det lite mer ekonomiskt hållbart att anmäla sig till flera lopp. Är du intresserad av att springa flera lopp…

Läs mer

Fjällmaraton 2018

Fjällmaraton presenterar tre koncept sommaren 2018 Missa inte att bli en del av fjälllöparfesten KIA Fjällmaraton Årefjällen 28 juli - 4 augusti 2018 Anmälan är öppen till samtliga lopp under veckan. Buff Bydalsfjällen  lördagen den 18:e augusti 2018 Fjällmaratonsommaren 2018 inleds dock redan den 30:e juni med Lundhags Öppet Fjäll Missa inte denna smakresa över tre…

Läs mer

Buff Bydalsfjällen 19 aug

Till helgen avgörs fjärde upplagan av Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen med sina två banalternativ Buff 50K & 22K PM inför helgens lopp Boka busstransfer från tåg/flyg Östersund här   Välkomna till Bydalsfjällen i helgen som deltagare eller publik!   Filmen från 2016 års arrangemang:

Läs mer

Ida Nilsson & Andreas Svanebo

5 aug – KIA Fjällmaraton och Ulvang Kvartsmaraton Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Han gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som…

Läs mer