Snabbnavigering

Ida Nilsson & Andreas Svanebo

5 aug – KIA Fjällmaraton och Ulvang Kvartsmaraton

Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Han gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som är på väg tillbaka efter lång skadefrånvaro sprang in på 3:38:20. Nästa år tror han vinnartiden kommer landa under 3 timmar och 20 minuter.

Anledningen att Andreas kommer tillbaka år efter år är stämningen, banan och naturen och det är just som är tjusningen med KIA Fjällmaraton – Upplevelsen! Banan går över de tre fjällen, Ottfjället, Hållfjället och Välliste och bjuder på 43 kilometer och 2100 höjdmeter med naturskön löpning. I målet i Trillevallen väntar en stor skara åskådare som ivrigt hejar på deltagarna de sista hundra meterna in i mål.

Damklassen vanns av Ida Nilsson för tredje året i rad på tiden 4:12:11. Ida som har ett otroligt späckat schema med internationella tävlingar kände att hon inte kunde hålla sig ifrån KIA Fjällmaraton – ”det är så roligt att vara här!”. Andraplatsen togs av Yoie Bohlin som presterat fantastiskt bra under årets Fjällmaratonvecka med två tidigare vinster i Fjällfysiken Obstacle Course och Peak Performance Vertical K.

Det drygt 900 startande bjöds på riktigt leriga förhållanden efter ett kraftigt regn natten innan loppet.

Samma dag avgörs också Ulvang Kvartsmaraton som går från Edsåsdalen, över Välliste och sedan ner till målet i Trillevallen. Det är 13,5 kilometer och 600 höjdmeter som ska avverkas vilket är ett perfekt lopp för de som vill testa på fjällöpning. Herrklassen vanns av Olle Olsson-Bad på tiden 1:02:15 och damklassen togs hem av Lovisa Björkenstam på tiden 1:24:18.

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 är över och totalt är det över 3000 personer som har deltagit i något av de åtta olika loppen mellan den 29 juli och den 5 augusti.

Tack alla deltagare och funktionärer!

Anmäl dig före årsskiftet för lägre avgift

Har du redan bestämt dig för vilka lopp du ska springa 2018, passa på att anmäla dig innan höjningen den 1:a januari. Nytt för 2018 är att startplatser kan överlåtas mot en avgift. Vår tidigare modell med avanmälan och återköp vid eventuellt fullanmälda lopp har alltså skrotats. För att sälja/överlåta din startplats: 1. Logga in…

Läs mer

Rabatt vid flera lopp

Rabatt vid anmälan till flera lopp En ökad andel löpare vill förlänga sin vistelse under KIA Fjällmaraton Årefjällen och delta i fler än bara ett lopp. Därför har vi tagit fram ett rabattsystem för att göra det lite mer ekonomiskt hållbart att anmäla sig till flera lopp. Är du intresserad av att springa flera lopp…

Läs mer

Fjällmaraton 2018

Fjällmaraton presenterar tre koncept sommaren 2018 Missa inte att bli en del av fjälllöparfesten KIA Fjällmaraton Årefjällen 28 juli - 4 augusti 2018 Anmälan är öppen till samtliga lopp under veckan. Buff Bydalsfjällen  lördagen den 18:e augusti 2018 Fjällmaratonsommaren 2018 inleds dock redan den 30:e juni med Lundhags Öppet Fjäll Missa inte denna smakresa över tre…

Läs mer

Buff Bydalsfjällen 19 aug

Till helgen avgörs fjärde upplagan av Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen med sina två banalternativ Buff 50K & 22K PM inför helgens lopp Boka busstransfer från tåg/flyg Östersund här   Välkomna till Bydalsfjällen i helgen som deltagare eller publik!   Filmen från 2016 års arrangemang:

Läs mer

Emelie & Petter inledde veckan

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 inleddes den 29 augusti, med Salomon 27K och årets nyhet Välliste Runt. Fantastiskt väder, laddade deltagare och engagerad publik skapade goda förutsättningar till den folkfest dagen blev. Salomon 27K ger de drygt 500 deltagarna en upplevelse över tre fjälltoppar och 1150 höjdmeter som ska avverkas innan målet nås i Trillevallen. Bansträckningen…

Läs mer

X