Camp / Open Course

Snabbnavigering

Nytt för 2017 är en tidigareläggning av loppet Öppet Fjäll till den 1:a juli samt att Fjällmaratonlägret 29:e juni – 2:a augusti sammanfaller med denna helg.

Öppet Fjäll  1 juli 2017

Öppet Fjäll bryts ut ur fjällmaratonveckan och flyttas till första helgen i juli. Veckan erbjuder i  dagsläget så pass många olika banalternativ och i och med att huvudloppet fått utökat antal startplatser så har Öppet Fjäll spelat ut sin roll under Fjällmaratonveckan.

Tanken med Öppet Fjäll tidigare på sommaren är att kunna ge deltagarna i loppet fullt fokus och maxad service med utökat utbud på stationerna. Mat och vätskestationerna kommer att få ett extra lyxigt utbud med flera lokala specialiteter.

Starttiden utökas till ett spann mellan 06.00 – 09.00 för att ge ytterligare tid för de som verkligen vill njuta av upplevelsen på fjället.

Öppet Fjäll har fortsatt fokus på de som vill genomföra Fjällmaratonleden, 43 km, under lugnare former men med samma mellantider, säkerhetsorganisation och service som huvudloppet AXA Fjällmaraton. Dessutom ges en möjlighet för de som vill få en genomkörare av banan inför eventuellt deltagande senare under sommaren, då huvudloppet avgörs fem veckor efter Öppet Fjäll.

Fjällmaratonläger 28 juni – 2 juli  2017

Förra årets premiär för Fjällmaratonlägret i Trillevallen får en fortsättning. Lägret förläggs lite senare in i sommaren och flyttar in på Trillevallens Högfjällshotell.

Samarbetet med Anders Nordström och Art of Running fördjupas inför andra upplagan av lägret och alla deltagarna kommer att få en individuell teknikskolning.

Öppet Fjäll kommer att bli en del av lägret där lördagens långpass blir att springa hela eller delar av Fjällmaratonleden från Vålådalen till Trillevallen med full service efter leden i from av mat och dryck som är riggat för deltagarna i arrangemanget som avgörs denna dag.