Snabbnavigering

Emelie & Petter inledde veckan

KIA Fjällmaraton Årefjällen 2017 inleddes den 29 augusti, med Salomon 27K och årets nyhet Välliste Runt. Fantastiskt väder, laddade deltagare och engagerad publik skapade goda förutsättningar till den folkfest dagen blev.

Salomon 27K ger de drygt 500 deltagarna en upplevelse över tre fjälltoppar och 1150 höjdmeter som ska avverkas innan målet nås i Trillevallen. Bansträckningen hyllas av deltagarna som definitivt en av Sveriges vackraste. Även nykomlingen Välliste Runt uppskattades av premiärårets närmare 200 deltagare.

Photo Johannes Poignant (www.johannespoignant.se)

Photo Johannes Poignant (www.johannespoignant.se)

Herrklassen vanns av Petter Engdahl från Team Salomon på nytt banrekord 2:00:41 och slog därmed André Jonssons tid från i fjol med lite drygt en och en halv minut. Emelie Forsberg, Sveriges mest lysande stjärna på den internationella bergslöpningsarenan, vann damklassen på tiden 2:29:37.

Photo Johannes Poignant (www.johannespoignant.se)

Photo Johannes Poignant (www.johannespoignant.se)

Emelie nöjde sig inte med att bara springa de 27 kilometerna mellan Ottsjö och Trillevallen utan bytte raskt efter målgång till en ny nummerlapp och gav sig ut på nästa lopp, Välliste Runt som är ett nytt lopp inom Fjällmaratonveckan. Som namnet antyder så går banan runt fjället Välliste med start och mål i Trillevallen. Med 13,5 km och 500 meters stigning är den ett perfekt insteg för den som vill testa på fjällöpning.

Damklassen vanns överlägset av Alicia Persson från Stockviks Skidförening på tiden 1:13:09.

Och Emelie då? – Hon tog det lugnt och njöt av vyerna och var hänförd över bansträckningen, loppet fick högsta betyg i upplevelse.

Herrklassen vanns av Andreas Magnusson från Solvikingarna på tiden 1:07:02.

Roligast att se under lördagen är den föryngring som sker inom sporten, ett populärt inslag har blivit att springa med sina barn. I sällskap med anhörig tillåter nämligen arrangören åldrar ända ner till 10 år på de kortare distanserna Välliste Runt och den avslutande helgens Kvartsmaraton. KIA Fjällmaraton Årefjällen har blivit en riktig familjefest som årligen planeras in i kalendern.

Veckan fortsätter med totalt åtta lopp och avrundas med det prestigefyllda huvudloppet KIA Fjällmaraton, 43 km och 2100 höjdmeter, den 5 augusti med totalt över 1000 startande.

Anmäl dig före årsskiftet för lägre avgift

Har du redan bestämt dig för vilka lopp du ska springa 2018, passa på att anmäla dig innan höjningen den 1:a januari. Nytt för 2018 är att startplatser kan överlåtas mot en avgift. Vår tidigare modell med avanmälan och återköp vid eventuellt fullanmälda lopp har alltså skrotats. För att sälja/överlåta din startplats: 1. Logga in…

Läs mer

Rabatt vid flera lopp

Rabatt vid anmälan till flera lopp En ökad andel löpare vill förlänga sin vistelse under KIA Fjällmaraton Årefjällen och delta i fler än bara ett lopp. Därför har vi tagit fram ett rabattsystem för att göra det lite mer ekonomiskt hållbart att anmäla sig till flera lopp. Är du intresserad av att springa flera lopp…

Läs mer

Fjällmaraton 2018

Fjällmaraton presenterar tre koncept sommaren 2018 Missa inte att bli en del av fjälllöparfesten KIA Fjällmaraton Årefjällen 28 juli - 4 augusti 2018 Anmälan är öppen till samtliga lopp under veckan. Buff Bydalsfjällen  lördagen den 18:e augusti 2018 Fjällmaratonsommaren 2018 inleds dock redan den 30:e juni med Lundhags Öppet Fjäll Missa inte denna smakresa över tre…

Läs mer

Buff Bydalsfjällen 19 aug

Till helgen avgörs fjärde upplagan av Buff Fjällmaraton Bydalsfjällen med sina två banalternativ Buff 50K & 22K PM inför helgens lopp Boka busstransfer från tåg/flyg Östersund här   Välkomna till Bydalsfjällen i helgen som deltagare eller publik!   Filmen från 2016 års arrangemang:

Läs mer

Ida Nilsson & Andreas Svanebo

5 aug – KIA Fjällmaraton och Ulvang Kvartsmaraton Den trettonde upplagan av KIA Fjällmaraton är över och för 7:e gången vann Andreas Svanebo från Sundsvall. Han gick i mål på tiden 3:33:09 vilket endast är en minut och 40 sekunder efter banrekordet som innehas av Anders Kleist efter förra årets lopp. Tvåan Johan Lantz som…

Läs mer