50K


Till anmälningsidan
Snabbnavigering

Fjällmaraton Bydalsfjällen 50K är ett årligt återkommande ultramaraton i spektakulär Jämtländsk fjällmiljö.

 

Den 19:a augusti 2017 är det dags för den fjärde upplagan.

Bansträckningen tar deltagarna från Bydalen över Västerfjället via Mårdsundsbodarna tillbaka över Västerfjället, därefter upp över Drommen och ner för en spektakulär passage upp genom Dromskåran efterföljt av löpning längs kanten av densamma innan en avslutande runda bort till Falkfångarfjället tar deltagarna åter över Drommens topp innan välförtjänt målgång kan ske i Höglekardalen. Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och tekniska partier.

De 50 km och 2900 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttider långt över lopp med liknande distans. Beroende av hur blött det är i terrängen kan även tiderna påverkas från år till år. Banrekorden är ifrån premiäråret 2014 för herrar och ligger på 5.07,19, och för damer på 05:20:58 efter Jennifer Asps monsterlöpning 2016.logo_en

Fjällmaraton Bydalsfjällen är ett upplevelselopp som riktar sig till alla typer av deltagare, från motionären som bara har målet att ta sig runt den vackra bansträckningen till elitlöparen som vill ta sig an en riktig utmaning. 50K banan ger även 2017 3-poäng till UTMB.