Snabbnavigering

Kringaktiviteter

Här kommer att fyllas på med tips på sidoaktivteter som äger rum i området plus lite intressanta sevärdheter/besökstips för er som spenderar någon extra dag på plats.

Se nedan de aktiviteter som fanns 2016

Kultur i Edsåsdalen

kulturveckan

Edsåsdalen erbjuder ett fullspäckat program under Fjällmaratonveckan med allt från livemusik, vernissage, barnens ateljé, historievandringar mm.

För fullständigt program, se här.

Ottsjö-Marknad

ottsjomarknad

Fredag den 7 augusti arrangeras Ottsjö Marknad. Även i år har vi två dagar med Marknaden, så alla hinner med. Marknads-bodar, fika, baka-stuga, barnaktiviteter och mycket annat. Där blir information om djurhållningen och landskapsvården i och omkring Ottsjö. Praktiskt arbete kring slåtter och hö visas.

För fullständigt program, se www.ottsjo.com

Yoga, meditation, vandring och massage     Vålådalen

Vålådalens Fjällstation erbjuder i samarbete med Mia Larsson yoga och meditation vid olika tillfällen under fyra dagar under Maratonveckan/Södra Årefjällens Kulturvecka. Ingen anmälan, ingen avgift!

Idrottsmuséet i Vålådalen

På anrika Vålådalens fjällstation finns ett fantastiskt idrottsmuseum med minnen från förr och nu. Visste du att många av vårt lands idrottsstjärnor har och har haft Vålådalen som träningsarena.

Här finns bl.a. löparskor från Gunder Hägg, boxningshandskar från Ingemar Johansson och Floyd Paterson, olympiska flaggor, vasaloppskransar från både Mora-Nisse och Oskar Svärd.

Skridskokungar, löpardrottningar, kanotister, friidrottare och gymnaster är andra exempel på Vålådalsgäster genom åren.

Vi ger dig en guidning i Vålådalens idrotts- och kulturhistoria som går tillbaka till 1920-talet.

Naturpasset Orientering i Vålådalen

I Vålådalen hittar du permanenta orienteringskontroller med tillhörande kartor. Detta är en del av Orienteringsförbundets projekt Naturpasset.

Du köper karta och stämpelkort i receptionen för 50:-. Du skapar sedan din egen bana eller tar dig runt en av de banor vi rekommenderar. När du stämplat ett visst antal kontroller deltar du sedan i en utlottning av ett fint pris. Vanlig kompass finns att hyra eller köpa om du inte har en egen.

Banan finns uppsatt under hela sommarsäsongen.

Kulturveckan i Vålådalen

Samtidigt som AXA Fjällmaraton pågår även Kulturveckan i Vålådalen, 1-9 augusti.

Mer info kommer senare.

ATI Mountain Experience

vilabenen

Kajakpaddling för hela familjen på vackra Ottsjön. Guidade turer och uthyrning. Vi finns vid Storåstranden. Välkomna till Fjällkajakcenter! Annica, Torkel, Ulla och Mathias
För fullständigt program se www.mountainexperience.se